Wie ben ik?

Deze website wordt momenteel “verbouwd”. M.n. de lay-out en “feel” laten nog te wensen over. Vermoedelijk is de tekst redelijk op orde, maar schroom vooral niet om te mailen of bellen voor aanvullende informatie!

Véronique van den Heuvel, moeder van twee volwassen kinderen. Begonnen aan de zijlijn van de geestelijke gezondheidszorg, en via omzwervingen naar het bedrijfsleven, buitenland, opleidingen en cursussen (o.a. Reiki, Bach- en Bloesem Remedies Nederland, aromatherapie, channeling, Tai Chi, Medische Basiskennis HBO, Psychosociale Basiskennis HBO, Kernmeditatie)  en – niet te vergeten – het leven zelf, heb ik met NES, in combinatie met Orthomoleculaire Voeding en Psychosociale Therapie, mijn draai gevonden (al is er altijd nog veel leuks om bij te leren!).

Zoekend naar nieuwe wegen om de chronische klachten van “mijn” dierbaren te verlichten, kwam NES zomaar op mijn pad. Maar toeval bestaat niet, en al snel werd mij duidelijk waarom NES op allerlei manieren het ontbrekende stukje van de puzzel is. Natuurlijk vanuit de interesse in mensen en gezondheid, die ik al van kindsafaan heb, en omdat ik nou nèt op zoek was naar verdieping in mijn werkzame leven. Maar bovenal omdat NES zo mooi die brug vormt waar ik al zo lang op wachtte: de brug tussen reguliere- en aanvullende geneeskunde. Eindelijk wordt hier wetenschappelijk onderbouwd wat zovele oude geneeswijzen al duizenden jaren laten zien… en meer dan dat. En hiermee – en met NES – zijn we met z’n allen op weg om een mooie nieuwe richting in de gezondheidszorg te ontwikkelen, en ik vind het prachtig dat ik daaraan een klein steentje kan bijdragen. Vanzelfsprekend betekent dit dat ik ondertussen – met veel plezier – mijn vakkennis blijf onderhouden en uitbreiden. Daarnaast ben ik onlangs afgestudeerd als E.E.N.®-therapeut (Energetische- Eclectische Natuurgeneeskunde). Een mooie en veelzijdige energetische (HBO-gecertificeerde) opleiding, waarbij o.a. Innerlijk Kind, trauma-behandeling, Transformatie-processen en regressie een mooi toevoeging kunnen geven aan de bestaande behandelingen.

Wie ben ik verder: een nuchter en levenslustig mens – een tikkeltje verlegen – een goede luisteraar, die intens kan genieten van mensen, van taal, en van de natuur. Ik ga er vanuit, dat ziekte en andere tegenslagen, onze valkuilen, en gedachten-patronen in dit leven, er niet voor niets zijn. Lichaam en Geest zijn daarbij onlosmakelijk met elkaar verbonden. De opdracht die er ligt, is niet altijd even duidelijk, maar heeft zeker te maken met leren, met voor elk mens de eigen blauwdruk, met vallen en opstaan de lessen aangaan, verantwoording nemen voor de eigen (spirituele) groei in dit leven. 

Het leven zit vol met cadeautjes, maar soms maakt de verpakking ze behoorlijk onherkenbaar….